Lid worden van VOLD?
U wilt graag betrokken blijven bij de logistieke diensten van Defensie?

<klik hier>

Gebruikersnaam wijzigen

Het bestuur en de webmaster krijgen met enige regelmaat de vraag waarom er per lid een gebruikersnaam en wachtwoord wordt verstrekt voor bepaalde delen van de website.

Het bestuur is zich er terdege van bewust dat dit een te nemen horde is om de volledige website te kunnen raadplegen. Er zijn een paar redenen waarom er toch een gebruikersnaam en wachtwoord per lid wordt verstrekt en bepaalde informatie pas zichtbaar wordt nadat u bent ingelogd:

  1. onze ledenadministratie is gekoppeld aan de website. Daardoor kunt u uw eigen gegevens (alle) en die van collega-leden (als in jaarboek) raadplegen. Alleen uw eigen gegevens kunt u wijzigen. Vanzelfsprekend zijn die gegevens vertrouwelijk en staan daarom achter "slot en grendel".
  2. datzelfde geldt voor familieberichten. Hoewel een rouwadvertentie vaak in een dagblad staat en dus op zich "openbaar" is, willen we niet deze berichten open en bloot op de website zetten. De enkele uitzondering is dat sterfgeval waarvan we vinden dat u dat direct moet kunnen zien, zodat u eventueel nog kunt besluiten om bij het afscheid aanwezig te zijn. Dat staat dan op de voorpagina van het publieke deel van de website. Na het afscheid verdwijnt dat dan weer naar "achter". In de meeste gevallen horen we pas achteraf van een overlijden en is dat afscheid al geweest.
  3. in de afgelopen jaren is met name bij beroepsmilitairen die vaak op uitzending zijn of zijn geweest de situatie ontstaan dat zij soms rare berichten krijgen. Deze impliciete of expliciete dreiging maakt dat we als vereniging niet alle details van bijeenkomsten openbaar maken. Dat zou kwaadwillende op ideeën kunnen brengen.
  4. wanneer een lid opzegt, hoeven wel alleen zijn account te deactiveren. Wanneer iedereen dezelfde toegang gebruikt betekent dat iedereen van de nieuwe combinatie op de hoogte brengen.
  5. de schermen waarmee u zich kunt aanmelden voor evenementen zouden, wanneer zij op het publieke deel staan, door robots en machines met flauwekul ingevuld kunnen worden om onze website te overbelasten. Datzelfde doen ook sommige individuen en dit voorkomen we dus door deze pagina's achter slot en grendel te zetten.

Het bestuur hoopt u wat meer achtergrondinformatie te hebben gegeven over het waarom van deze indeling van de website en dus de noodzaak voor een gebruikersnaam (uw e-mailadres) en een wachtwoord.

MLM magazine


Ook het Militair Logistiek Magazine ontvangen?
Klik hier voor meer informatie!