Lid worden van VOLD?
U wilt graag betrokken blijven bij de logistieke diensten van Defensie?

<klik hier>

De AAT in Nederlands-Indië

 

In opdracht van onze regimentscommandant is de blik van het BGB&T op dit moment gericht op de A.A.T.-compagnieën die in de periode 1946 tot 1950 in NL-Indië actief zijn geweest.

Het BGB&T is bezig alles te verzamelen wat betrekking heeft op deze periode. Vanuit het AAT-museum in Stroe beschikken we over een aantal jaargangen van  het LRC en het VAATO-orgaan maar die moeten, met het oog op toekomstig inbinden als naslagwerk, ongeschonden blijven.

Voor geschiedschrijving, onderzoek en traditie handhaving wordt per AAT-compagnie uit de periode 1945-1950 een archiefdoos aangelegd, waarin wij zo veel mogelijk originele documenten over de eenheid verzamelen. Daarvoor kunnen losgeknipte artikelen uit deze magazines de kern vormen. Memorabilia komen in het Regimentsmuseum in Soesterberg.

Momenteel beschikken we over nog maar over enkele compagniesperiodieken, fotoalbums, maandbladen van de 2e Divisie uit die periode maar we blijven streven naar een zo compleet mogelijk historisch beeld van elke compagnie.

Zijn er onder u die nog beschikken over LRC jaargangen vanaf 2009, het VAATO-orgaan vanaf jaargang 1996, andere oude periodieken, mededelingenbladen van reüniecommissies, herinneringsboeken, fotoboeken (liefst met bijschriften), divisie- of brigadeperiodieken (waaraan de A.A.T. compagnieën waren toebedeeld) of wat voor belangwekkende documenten ook uit de NL-Indië tijd en wilt u ze kwijt in de wetenschap dat ze in goede handen komen bij het BGB&T en dus ons regiment, dan kan dat als volgt.

U kunt het materiaal persoonlijk inleveren bij het B&T- museum in Soesterberg of het AAT-museum in Stroe of bij het Bureau Regimenten in Soesterberg 

Als dit voor u lastig is, kunt u het ook versturen naar het volgende adres met antwoordnummer (een postzegel is dan NIET nodig):

OTCLOG/STAF/BUREAU REGIMENTEN

BUREAU GESCHIEDSCHRIJVING B&T

MPC 53A

ANTWOORDNUMMER 5006

3769 ZV SOESTERBERG

Zijn er vragen, dan kunt u e-mailen/bellen naar: kol bd Maarten de Jongh Swemer, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 0164-238159 - lkol bd Bas Oosten: email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 0341-42006

MLM Magazine


Ook het Militair Logistiek Magazine ontvangen?
Klik hier voor meer informatie!