Lid worden van VOLD?
U wilt graag betrokken blijven bij de logistieke diensten van Defensie?

<klik hier>

Koninklijke Onderscheiding VOLD leden 2023

 

Jan Litjens mag zich Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen en Ivo de Jong Officier in de Orde van Oranje Nassau met de Zwaarden. Jan werd geroemd om zijn jarenlange bestuurstaken binnen de veteranenvereniging en het Nederlands Indie monument. Daarnaast doet Jan veel onderzoek naar de namen op het monument en brengt daarmee zeer waardevolle informatie naar boven voor onder meer de nabestaanden.

Ivo de Jong kreeg de onderscheiding vanwege zijn enorme verdiensten voor de defensieorganisatie maar ook voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk. Zo maakt hij sinds 1980 deel uit van Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945 (SGLO). De studiegroep initieert onderzoeken en houdt het verhaal en de grote impact van de luchtoorlog levend. Ook is hij al heel lang betrokken bij de Koninklijke Vereniging ter Beoefening van de Krijswetenschap (KVBK). Eerst als secretaris en sinds 2004 als voorzitter. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de KVBK.

De veteranenvereniging Regiment Technische Troepen kan alleen bestaan door het vele werk dat vrijwilligers grotendeels achter de schermen verrichten. Kapitein bd William Verduyn-Lunel is niet alleen een drijvende kracht achter deze vereniging, maar ook voor de Historische Collectie Korps Veldartillerie in ‘t Harde. Mede voor al dat vrijwilligerswerk is een aanvraag ingediend voor een koninklijke onderscheiding. Op woensdag 26 april is hij in bijzijn van familie en vrienden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Alle drie de VOLD leden verdienen veel respect voor het vele werk dat zij hebben verricht en namens de VOLD gefeliciteerd met jullie Koninklijke Onderscheiding.

 

MLM Magazine


Ook het Militair Logistiek Magazine ontvangen?
Klik hier voor meer informatie!