Lid worden van VOLD?
U wilt graag betrokken blijven bij de logistieke diensten van Defensie?

<klik hier>

Hulp voor Helden

Onder de naam ‘Hulp voor Helden’ gaat KPPR donateurs werven en nieuwe projecten ondersteunen. De naam ‘Hulp voor Helden’ zal beeldbepalend worden voor de stichting. “Voor onze achterban is de naam ‘Koninklijke PIT Pro Rege’ heel vanzelfsprekend”, zegt directeur Cor Louwerse. “Maar de oorspronkelijke achterban van stichting KPPR is aan het vergrijzen. Wij willen jongere mensen nadrukkelijk bij de stichting betrekken. Daarom presenteren we onze projecten onder de naam ‘Hulp voor Helden’. Deze naam geeft precies aan waar wij voor staan.”


De missie van Hulp voor Helden
Met deze ‘helden’ doelt Louwerse op mensen die militair of veteraan zijn. Als professionals zijn zij in dienst van Defensie. Maar als mens hebben zij behoefte aan aandacht, erkenning en steun. “Wij zien het als onze missie om het welzijn te bevorderen van mensen die militair of veteraan zijn. Daarbij hebben we ook veel aandacht voor hun thuisfront. Iedereen moet militairen en veteranen gaan zien als helden, om de eenvoudige reden dat zij zich inzetten en offers brengen voor veiligheid en vrede in de wereld”, stelt Louwerse. “Ze worden vaak geconfronteerd met vijanden als angst, eenzaamheid, gebrek aan erkenning, emoties en herbelevingen: ervaringen die inslaan als een bom. Daarom moeten we hen en hun thuisfront bijstaan.”


Ondersteuning met fondsen
Onder de naam Hulp voor Helden voegt de stichting de daad bij het woord. Voor de uitvoering van activiteiten werkt Hulp voor Helden samen met uiteenlopende organisaties. De nieuwe website laat zien welke projecten Hulp voor Helden ondersteunt. “We hebben projecten met drie hoofdthema’s. Helden Actief ondersteunt militairen in actie. Helden Terug richt zich op ondersteuning van veteranen. En onder de naam Helden Spirit zetten we ons in voor aandacht, steun en geestelijke verzorging.”

www.hulpvoorhelden.nl

volledige brochure: Hulp voor Helden
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jos Brouwer
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
055 – 3554039 | 0650 – 959746

 

MLM Magazine


Ook het Militair Logistiek Magazine ontvangen?
Klik hier voor meer informatie!