Lid worden van VOLD?
U wilt graag betrokken blijven bij de logistieke diensten van Defensie?

<klik hier>

AAT reünie legerplaats bij Oldebroek

De AATers van de Wittenberg, 102 Transportbataljon , 11, 42 en 43 BevoCie voelden zich meteen thuis. We werden in de officierscantine met koffie ontvangen door de zeer klantvriendelijke Paresto chef. Het daarbij geserveerde gebak werd aangeboden door het gouden bruidspaar Kees en Jannie Grinwis. Kees en Jannie ontmoetten elkaar 50 jaar geleden op de Wittenberg en veroordeelden zich daar zelf tot levenslang.

Voorafgaand aan de reünie kregen 2 AATers (gepensioneerde brandweermensen) met hun partner een rondleiding door de uiterst moderne brandweerkazerne van het Artillerie Schietkamp.

Na de eerste ontmoetingen en hernieuwde kennismakingen, bezichtigden we in 4 groepen, onder leiding van ter zake kundige rondleiders, het Nederlands Artillerie Museum, dat een overzicht geeft van de ontwikkeling van de artillerie, beginnend bij de Romeinen tot op de dag van vandaag. De collectie is ondergebracht in 3 “tempels” met het predicaat Rijksmonument.

In de korpszaal vroeg de reünie organisator aandacht voor:

Naamgeving van de website AAT-102, die door omnummering naar o.a. 11, 42 en 43 BevoCie de lading niet meer dekt. Alternatief: AAT-Wittenberg of AAT-reunie ?

Toekomst (5–10 jaar), van de AAT reünies, deze kunnen in stand worden gehouden door: Dienstmaten op te sporen van jongere lichtingen. Samenwerking met andere AAT legerplaatsen of AAT bataljons. Hiervoor zijn nu o.a. 2 dochter websites in oprichting, AAT-Nunspeet en AAT-Haarlem. AAT-zwaartransport heeft een eigen website en reünie organisatie.

Social media, Hyves, Facebook, Twitter, Netlog en Google+. Welke dienstmAAT zou voor AAT- REÜNIE met een van deze media willen starten, met het doel: Meer bekendheid en het opsporen van dienstmaten?

Achterwacht voor de organisator, die indien nodig de organisatie kan continueren of liquideren.

Na bezichtiging van het museum was er veel aandacht voor en waren er leuke fotomomenten bij de oldtimers Nekaf M38a1, Daf YA314, YA328 en YA616, die opgesteld stonden naast het moderne materiaal van 220Cie Bevoorradings- en Transporttroepen,die een Scania 165 KN 8x8 MWLS voor ons demonstreerden.

Hierna verzamelden de reünisten zich weer op het terras van de Officierscantine en werden de vele geanimeerde gesprekken onder het genot van een drankje voortgezet..

Als afsluiting van deze prachtige dag was er een door de medewerkers van Paresto prima verzorgde rijsttafel. Na afloop hiervan werd op het terras nog nagekaart en genoten van het prachtige panorama.

Het laden van de YA-314 op een dieplader door AATer Dirk Best 67-3 was de uitsmijter van deze fantastische reünie onder de bescherming van Sint Barbara. Artillerie bedankt!..

Een foto-/filmverslag van de reünie is te vinden via de AAT-reunie website.

De volgende AAT reünie + dagje uit is op vrijdag 9 augustus 2013, bij een wereldwijd bekende dienstmAAT en zijn partner op een locatie waar je normaal niet zult komen. Wil je hierover op de hoogte worden gehouden, bezoek dan regelmatig onze website, waar vanaf november iedere maand een tipje van de sluier wordt opgelicht. Het wordt een zeer bijzonder dag.

Informatie over de reünie en organisatie: mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. website: aat-reunie.mysites.nl .

Voor onze digibeten: AAT-reünie, Tilanuspark 19, 6716 EE, Ede.

MLM Magazine


Ook het Militair Logistiek Magazine ontvangen?
Klik hier voor meer informatie!